Mieszanka ziołowa do szynki piwnej BROWIN

8,89 zł
Brutto

eszanka ziołowa do szynki piwnej

Na zamówienie
ZAPYTAJ O WYCENĘ
close

Wycena

Prosimy o pozostawienie nam informacji zawierających:

1. Lokalizację (Dokąd?)
2. Zakres (Czego?)
3. W jakiej ilości (Ile?)


Nasza firma skontaktuje się z Tobą wkrótce z kompletną wyceną. Prosimy o śledzenie skrzynki pocztowej. Im więcej szczegółów dostarczysz, tym szybciej otrzymasz pełną odpowiedź. Jeśli nie jesteś pewien, czego dokładnie potrzebujesz, pozostaw nam wiadomość z prośbą o kontakt, a oddzwonimy do Ciebie.


Moja lista zakupów
SKU: BROWIN310003

Accordion Content

Zwracamy uwagę, że ceny oraz dostępność produktów mogą różnić się w zależności od lokalizacji naszego oddziału. Jest to spowodowane regionalnymi różnicami w dostawach i promocjach.

👉 Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z wybranym oddziałem, aby szybko i łatwo sprawdzić dostępność lub cenę produktu, który Cię interesuje.

Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość. Za niedługo udostępnimy funkcję sprawdzania ceny i dostępności towaru w oddziałach na stronie centrobud.pl 

Opis

Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, która podkreśli walory smakowe i zapachowe domowej szynki.

Składniki na 2,5 kg szynki:
- 2 szt. szynki wieprzowej bez kości, o łącznej masie 2,5 kg
- 2 L wody
- 140 g soli
- mieszanka ziół i przypraw - Dobrana do szynki
- 5 g saletry potasowej.

Przepis: Z wody, soli oraz saletry przygotuj zalewę peklującą (wg ilości podanej w składnikach przepisu). Dokładnie wymieszaj i umieść w zalewie obie szynki. Całość wstaw do lodówki na 2 tygodnie (pamiętaj, aby mięso obracać w zalewie co 2 dni). Czas peklowania możesz skrócić do 7 dni, nastrzykując szynki w drugim dniu peklowania zalewą. Po wyjęciu z zalewy dokładnie natrzyj szynki dedykowaną mieszanką ziół i przypraw, po czym zapakuj je w folię spożywczą (dla lepszego efektu próżniowo) na 1-2 doby. Następnie wyjmij szynki z woreczków, umieść je w siatkach wędliniarskich i powieś w przewiewnym miejscu, by mogły obeschnąć. Po całkowitym obsuszeniu przełóż szynki do wędzarni i wędź je w temperaturze 50-60°C przez 3-4 godziny (do czasu uzyskania złotej barwy). Do wędzenia użyj zrębków olchowo-bukowych. Po wędzeniu szynki sparz w wodzie o temp. 75°C - do czasu, aż temperatura wewnątrz wyniesie 68°C.


Składniki: pieprz biały, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, kolendra, papryka słodka, liść laurowy, imbir, kardamon, goździki.

Opakowanie: 30g

Szczegóły produktu
BROWIN
BROWIN310003

Kody

upc310003
ean135908277700157
FAQ - Najczęściej zadawane pytania

Jak dostarczacie produkty?

Małe gabaryty wysyłamy najczęściej kurierem InPost lub DPD. Dla większych przesyłek o niestandardowych wymiarach wybieramy najkorzystniejszą opcję cenową dostępną na rynku.

Materiały takie jak bloczki gazobetonowe czy płyty OSB dostarczamy własnym transportem - max 30km w promieniu oddziału (każdorazowo taki transport - termin i koszt jest ustalany indywidualnie). 

Więcej informacji na temat dostaw ze sklepu internetowego

Więcej informacji na temat dostaw z oddziałów stacjonarnych

Jak zabezpieczacie produkty w transporcie?

Stawiamy na ekologię. Dajemy drugie życie kartonom w których otrzymujemy dostawy od naszych partnerów. Nadwyżka lub uszkodzone kartony przerabiamy na wypełniacz.

Więcej informacji na temat pakowania

Jak długo trwa realizacja zamówienia?

W górnej sekcji produktu znajdziesz informację na temat planowanej daty dostawy. Większość oferowanych przez nas produktów jest dostępna od ręki poza kilkoma wyjątkami - tam informacje na temat dostępności i orientacyjnego czasu dostawy znajdziesz w opisie produktu.

Chciałbym zamówić produkt,  ale nie mogę dodać go do koszyka, co zrobić?

Jeśli znalazłeś na naszej stronie produkt, który nie ma aktywnego przycisku "Dodaj do koszyka" może to oznaczać, że jest chwilowo niedostępny lub podlega indywidualnej wycenie. W takiej sytuacji skontaktuj się z nami mailowo lub telefonicznie - ustalimy dostępność produktu i czas realizacji.

Megamenu

Moja lista zakupów0

Twój koszyk

Nie ma produktów w Twoim koszyku

Zaloguj się