VINISTAR COMPLEX ZESTAW STARTOWY DO WINA 20G BROWIN

8,89 zł
Brutto

Zestaw startowy do winiarstwa.

SKU: BROWIN400401

Accordion Content

Zwracamy uwagę, że ceny oraz dostępność produktów mogą różnić się w zależności od lokalizacji naszego oddziału. Jest to spowodowane regionalnymi różnicami w dostawach i promocjach.

👉 Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z wybranym oddziałem, aby szybko i łatwo sprawdzić dostępność lub cenę produktu, który Cię interesuje.

Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość. Za niedługo udostępnimy funkcję sprawdzania ceny i dostępności towaru w oddziałach na stronie centrobud.pl 

Opis

Vinistart Complex polecany jest do fermentacji w miazdze.
Stanowi wyjątkowe połączenie szczepu szlachetnych drożdży winiarskich, specjalnie dobranych pożywek z solami mineralnymi i witaminami oraz Pektoenzymu. Drożdże winiarskie gwarantują szybką fermentację oraz wspaniały bukiet wina. Sole mineralne są cennym źródłem azotu i fosforu dla drożdży winiarskich, a witaminy pełnią rolę aktywatora fermentacji i wpływają korzystnie na smak oraz aromat wina. Pektoenzym rozkłada pektyny występujące w owocach, dzięki czemu łatwiej uwalnia się z nich sok oraz zmniejsza się lepkość wina, co znacznie wspomaga późniejszy proces klarowania.
Vinistart Complex najlepiej sprawdzi się do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, tarniny.

Istotne cechy:
- opakowanie 20 g na 10-25 L
- alkohol: do 17%
- temperatura fermentacji: 15-30°C

Sposób użycia:
Zawartość saszetki wsyp do 100-200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej i pozostaw na 15 minut. Rozdrobnione owoce umieść w pojemniku fermentacyjnym i zalej je niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców). Następnie upewnij się, że owoce mają temperaturę pokojową i dodaj uwodniony Vinistart Complex, uzupełnij wodą do pożądanej objętości, wymieszaj i pozostaw do fermentacji. Polecany czas fermentacji w miazdze to 1-2 tygodnie. Po tym czasie odciśnij wytłoki owoców, a moszcz pozostaw do dalszej fermentacji.

Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, pektynaza, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.

Szczegóły produktu
BROWIN
BROWIN400401
16 szt.

Kody

upc400401
ean135908277715731
FAQ - Najczęściej zadawane pytania

Jak dostarczacie produkty?

Małe gabaryty wysyłamy najczęściej kurierem InPost lub DPD. Dla większych przesyłek o niestandardowych wymiarach wybieramy najkorzystniejszą opcję cenową dostępną na rynku.

Materiały takie jak bloczki gazobetonowe czy płyty OSB dostarczamy własnym transportem - max 30km w promieniu oddziału (każdorazowo taki transport - termin i koszt jest ustalany indywidualnie). 

Więcej informacji na temat dostaw ze sklepu internetowego

Więcej informacji na temat dostaw z oddziałów stacjonarnych

Jak zabezpieczacie produkty w transporcie?

Stawiamy na ekologię. Dajemy drugie życie kartonom w których otrzymujemy dostawy od naszych partnerów. Nadwyżka lub uszkodzone kartony przerabiamy na wypełniacz.

Więcej informacji na temat pakowania

Jak długo trwa realizacja zamówienia?

W górnej sekcji produktu znajdziesz informację na temat planowanej daty dostawy. Większość oferowanych przez nas produktów jest dostępna od ręki poza kilkoma wyjątkami - tam informacje na temat dostępności i orientacyjnego czasu dostawy znajdziesz w opisie produktu.

Chciałbym zamówić produkt,  ale nie mogę dodać go do koszyka, co zrobić?

Jeśli znalazłeś na naszej stronie produkt, który nie ma aktywnego przycisku "Dodaj do koszyka" może to oznaczać, że jest chwilowo niedostępny lub podlega indywidualnej wycenie. W takiej sytuacji skontaktuj się z nami mailowo lub telefonicznie - ustalimy dostępność produktu i czas realizacji.

Megamenu

Moja lista zakupów0

Twój koszyk

Nie ma produktów w Twoim koszyku

Zaloguj się