JELITA NATURALNE BARANIE DO KIEŁBASY 18-20MM 15M BROWIN

19,90 zł
Brutto

Jelita baranie do kiełbas wędzonych - 15 m.

Na zamówienie
ZAPYTAJ O WYCENĘ
close

Wycena

Prosimy o pozostawienie nam informacji zawierających:

1. Lokalizację (Dokąd?)
2. Zakres (Czego?)
3. W jakiej ilości (Ile?)


Nasza firma skontaktuje się z Tobą wkrótce z kompletną wyceną. Prosimy o śledzenie skrzynki pocztowej. Im więcej szczegółów dostarczysz, tym szybciej otrzymasz pełną odpowiedź. Jeśli nie jesteś pewien, czego dokładnie potrzebujesz, pozostaw nam wiadomość z prośbą o kontakt, a oddzwonimy do Ciebie.


Moja lista zakupów
SKU: BROWIN310602

Accordion Content

Zwracamy uwagę, że ceny oraz dostępność produktów mogą różnić się w zależności od lokalizacji naszego oddziału. Jest to spowodowane regionalnymi różnicami w dostawach i promocjach.

👉 Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z wybranym oddziałem, aby szybko i łatwo sprawdzić dostępność lub cenę produktu, który Cię interesuje.

Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość. Za niedługo udostępnimy funkcję sprawdzania ceny i dostępności towaru w oddziałach na stronie centrobud.pl 

Opis

Jelita naturalne baranie o kalibracji 18/20mm.
Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy.
Nasze jelita idealnie nadają się do cienkich kiełbasek. To właśnie z nich przyrządzane są: frankfurterki, kabanosy.
Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 4,6 m jelita w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie jelita ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu). 


Przechowywanie:

Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu, najlepszym miejscem będzie lodówka, ich przechowywanie tam przedłuża ich przydatność do spożycia.

Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Nieużyte do domowej produkcji kiełbasy jelita możesz zamrozić, co sprawi że po odmrożeniu będą idealnie nadawały się do kolejnej partii wyrobu.

Sposób użycia:

Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30°C.

Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.

Szczegóły produktu
BROWIN
BROWIN310602

Kody

upc310602
ean135904816919752
FAQ - Najczęściej zadawane pytania

Jak dostarczacie produkty?

Małe gabaryty wysyłamy najczęściej kurierem InPost lub DPD. Dla większych przesyłek o niestandardowych wymiarach wybieramy najkorzystniejszą opcję cenową dostępną na rynku.

Materiały takie jak bloczki gazobetonowe czy płyty OSB dostarczamy własnym transportem - max 30km w promieniu oddziału (każdorazowo taki transport - termin i koszt jest ustalany indywidualnie). 

Więcej informacji na temat dostaw ze sklepu internetowego

Więcej informacji na temat dostaw z oddziałów stacjonarnych

Jak zabezpieczacie produkty w transporcie?

Stawiamy na ekologię. Dajemy drugie życie kartonom w których otrzymujemy dostawy od naszych partnerów. Nadwyżka lub uszkodzone kartony przerabiamy na wypełniacz.

Więcej informacji na temat pakowania

Jak długo trwa realizacja zamówienia?

W górnej sekcji produktu znajdziesz informację na temat planowanej daty dostawy. Większość oferowanych przez nas produktów jest dostępna od ręki poza kilkoma wyjątkami - tam informacje na temat dostępności i orientacyjnego czasu dostawy znajdziesz w opisie produktu.

Chciałbym zamówić produkt,  ale nie mogę dodać go do koszyka, co zrobić?

Jeśli znalazłeś na naszej stronie produkt, który nie ma aktywnego przycisku "Dodaj do koszyka" może to oznaczać, że jest chwilowo niedostępny lub podlega indywidualnej wycenie. W takiej sytuacji skontaktuj się z nami mailowo lub telefonicznie - ustalimy dostępność produktu i czas realizacji.

Megamenu

Moja lista zakupów0

Twój koszyk

Nie ma produktów w Twoim koszyku

Zaloguj się